Byd jojobaolie velkommen til dine skønhedsritualer

Jojobaolie er ikke klæbrig, den er stort set lugtfri (måske med en lille anelse af nødde-duft) og rig på mineraler som kobber, zink, jod og selen. Jojoba er virkelig unik, fordi den har en anderledes struktur end alle andre olier derude.

Det er en olie, der er gavnlig for næsten alle hudtyper og aldre, og den er super alsidig. Mange olier kan være for tunge og okklusive for nogle mennesker, hvilket forårsager udbrud og fedtet hud. Jojoba er faktisk biokompatibel med din huds cellulære struktur, hvilket betyder, at den absorberes super nemt. Du kan bruge jojoba som hårolie, en lys fugtighedscreme, makeupfjerner, til behandling neglebånd, som læbepomade og listen fortsætter.

1. Det er en seriøs healer

Den træagtige busk vokser i varme, varme klimaer, som Arizona, det sydlige Californien og Mexico. Og indfødte mennesker har brugt jojoba frø til skønhed og sundhed i tusinder af år, siger Stark. “Den antibakterielle kvalitet gjorde det godt til en hudsalve og helbredende behandling,” forklarer han. Den moderne videnskab bekræfter, at gamle visdomsstudier har vist jojobaolie markant accelererer den hastighed, hvormed sår lukker.

På grund af dets anti-inflammatoriske egenskaber har jojobaolie vist sig at være effektiv til behandling af flere hudlidelser som eksem og rosacea. Mild massage med denne helbredende olie viser de bedste resultater. Hvis du har været under behandling for et hudproblem, bør du overveje at spørge dine læge først.

2. Oliens unikke molekylære egenskaber efterligner din hud

Ansigtsolier har helt sikkert deres storhedstid, men nogle af dem kan påvirke akne-udsat hud. Plante- og nøddelignende olier som kokosolie, argan og mandel – er alle triglycerider, som er et trestrengsmolekyle, der kan være lidt tungt.
 
Jojoba er på den anden side ikke engang teknisk set en olie. Det er en krystallinsk voks, der er flydende ved stuetemperatur. Dens molekylære struktur afspejler sig nærmest byggestenene på din hud, hvilket betyder, at den absorberes langt lettere. På grund af lighederne er det godt for de fleste hudtyper. Den balancerer med andre ord din naturlige olieproduktion.
 
Ikke kun det, men den er også en mesterlig regulator. Jojobaolie hjælper med at helbrede tør hud ved at stimulere olieproduktionen, når det er nødvendigt, og kontrollerer overproduktion af olie ved at signalere til vores krop, når der er tilstrækkelig olie til stede.

3. Multitasker olie

Jojoba er ikke bare en fugtighedscreme, det er også en potentiel “rynke fjerner”. Det øverste lag af hudcellerne fungerer næsten som mursten og mørtel – en sammenlåsende cellulær matrix – Det er her vi med alderen begynder at falde sammen, og vi ser fine linjer og rynker. Jojobaolie hjælper med at styrke den matrix og kan bidrage til at forhindre dannelsen af ​​virkelig dybe rynker i huden.
  
Den er rig på E-vitamin, zink, jod og andre nærende antioxidanter. Jojobaolie tjener som et fugtighedsbevarende middel, der trækker vand til huden og absorberes let dybt ind i dermis. Det virker også som en tovejsbarriere. Tætning i hudens egen fugtighed, samtidig med at den beskytter mod eksterne miljøbelastninger.
 
Dens antimikrobielle og anti-inflammatoriske egenskaber gør den velegnet til en glimrende ansigtsvask. Den renser naturligvis porerne, hvorfor det er godt for acne-udsatte hudtyper.
 
Den fungerer også godt som rensende middel til håret. Desuden kan den snildt anvendes til læbepleje og endda massage.

4. En succes historie for miljøet

I 1970’erne – da folk endelig forstod at det at dræbe hvaler for olie var samvitighedsløst, og den klassiske “ren hvalerne” kampagne startede, oplevede jojobaolie en stigning i interesse.
 
Skræmmende og forfærdelige slagtninger af hvaler fandt sted, fordi hvalolie blev almindeligt anvendt i kosmetik. (uhyggelig historie, men desværre sandt).
 
Miljøaktivister protesterede på denne grusomhed og indgik i jojobaoliens potentiale som den eneste anden olie, der havde en lignende molekylær sammensætning.
 
Opdagelsen førte til oprettelsen af bæredygtige jojoba farme i hele ørkenen, hvilket gør jojobaolie til en vigtig del af en stor miljøvinder i ikke blot USA, men faktisk hele verden. I dag finder du nemlig ikke hvalolie i din kosmetik, men ofte jojobaolie. Industrien er dog heldigvis i dag også blevet bekendt med mange andre spændende alternativer inden for vegetabilske olier.
 
Som konklussion, kan man sige, at miljøaktivister og jojobaolien har reddet mange hvaler siden dengang. En sand succeshistorie.

5. Fugtighed for hud og hår, makeupfjerner og kropsolie

God fugtighed til kroppen
Egenskaberne ved jojobaolie svarer til din talg, den naturlige olie der findes i vores krop, som dagligt smører vores hud og hår. Regelmæssig hud- og hårmassage med denne fugtighedsolie kan holde din hud og dit hår fugtet og sundt. Sørg for, at du ikke efterlader nogen olierest, mens du masserer din hud og især på dit ansigt. Hold olien væk fra dine øjne.
 
Makeupfjerner 
Hvis du har en flaske jojobaolie, behøver du ikke længere en makeupfjerner. Alt du behøver er et vatrondel, der er let gennemblødt i olien. For at fjerne sminke fra dit ansigt, gnid det let på dit ansigt. Det er en super effektiv løsning til at fjerne sminke, massér blot dit ansigt med denne meget effektive og ikke-klæbrige olie.
 
Kropsolie 
Du kan også bruge ren jojobaolie som en organisk fugtighedsolie. Da den ikke er klæbrig, bliver den let absorberet. Et afslappende brusebad med lunkent vand efter en massage med denne fantastiske olie vil ikke kun berolige din hud, men også holde fugten låst inde.
Gå all naturel med jojobaolie her

Hos CHLEOPATRA får du en helt ren jojobaolie, koldpresset og uraffineret og naturligvis økologisk. God til huden, håret og kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få Gratis E-bog & E-mail Kursus om olie

Download Mini Olie Guiden gratis i dag og find den olie, der bedst matcher din hud. Du får også et gratis e-mail kursus fra CHLEOPATRA.